The Barrel Challenge Winter 2019

 

 

Over ons

Ons team

Het Barrel

Het Barrel

Functie: Voertuig

Functieomschrijving: Het betreft hier een Audi A4 5v Quattro met 125 pk, 173 Nm uit 1995 met als voornaamste taak niet kapot gaan.

Barrel 2

Barrel 2

Functie Voertuig

Functieomschrijving: Het betreft hier een Audi A4 B5 Quattro uit 2000. Hij is voerzien van een 2.5 TDI V6 diesel blok met 150 Pk en heeft als taak niet kapot gaan.

Marijn van den Dool

Marijn van den Dool

Functie: Driver/Technical Crew

Functieomschrijving: Op veilige en comfortabele wijze het team van punt A naar punt B rijden. Tevens zullen de punten C t/m Z ook aan bod komen tijdens de challenge.

Functieomschrijving: Het aanbrengen van gewenste/nodige technische aanpassingen voor de challenge en indien het voertuig zijn voornaamste taak niet naar behoren uitvoert het technisch in orde brengen van het voertuig na een defect.

Michel van Hulst

Michel van Hulst

Functie: Driver/Astronomical Scientist/Webmaster

Functieomschrijving: Op veilige en comfortabele wijze het team van punt A naar punt B rijden. Tevens zullen de punten C t/m Z ook aan bod komen tijdens de challenge.

Functieomschrijving: Validatie van de astronomische lay-out van het voertuig en een kritische blik werpen op de vorderingen van het voertuig.

Functieomschrijving: Het creëren en bijhouden van de website.

Judith Claassen

Judith Claassen

Functie: Driver/UFO bewaker

Functieomschrijving: Op veilige en comfortabele wijze het team van punt A naar punt B rijden. Tevens zullen de punten C t/m Z ook aan bod komen tijdens de challenge.

Functieomschrijving: Het bewaken van de dak UFO, het barrel en alle buitenaardse spullen die zich daarin verscholen houden met constante alertheid en aanwezigheid.

Syd van der Linden

Syd van der Linden

Functie: Trip & Artistic Design Manager/Fotograaf

Functieomschrijving: Voorbereidend administratief werk verrichten, de volledige reis tijdens de challenge plannen en de optische make-over van het voertuig in goede banen leiden.

Functieomschrijving: Het maken en bewerken van foto's op dusdanige wijze dat deze een realistisch beeld creëren van zowel het voorbereidend werk voor de challenge als de challenge zelf.

Het ontstaan van het team

De manager van het team hoorde dat een collega van haar had meegedaan aan één van de voorgaande edities van 'The Barrel Challenge'. Dit leek wel een geschikte uitdaging voor de andere teamleden. Eenmaal thuis werd het voorstel gedaan en het team was meteen enthousiast en zodoende werd er besloten te gaan deelnemen aan deze challenge. 

Het bedenken van een geschikte benaming die past bij onze teamleden was in eerste instantie nog wel een discussie punt. Onze astronomical scientist kwam met de suggestie om naar de benamingen van sterren te kijken. Na enige tijd zoeken vonden wij een ster met de benaming π Herculis. Gezien de astronomische achtergrond en de term Herculis welke verwijst naar de Griekse held Hercules, wie iedereen kent als symbol voor kracht, werd deze benaming bestempeld als een toepasselijke benaming voor het team.

De volgende stap was het vinden van een geschikte auto. De technical crew had een uitgesproken voorkeur voor het merk Audi. Gezien de winterse omstandigheden welke wij tijdens de challenge zullen aantreffen is een vierwielaangedreven auto geen overbodige luxe. Dus was de keuze al snel gevallen op de Audi A4 1.8 Quattro uit 1995. En zodoende is team Pi Herculis ontstaan. 

Sponsoren

Voor deze challenge zullen wij trachten sponsoren te vinden. Hieronder is een lijst te vinden met sponsoren tot nu toe en welke bijdrage zij geleverd hebben. De sponsoren zullen verwerkt worden in de optische lay-out van de auto. Mogelijk nieuwe sponsoren kunnen uiteraard ten alle tijden contact met ons opnemen doormiddel van het contact formulier. 

  • De heer De Vos: Gesponsord door middel van een bumper met trekhaak, een grill met het Audi logo en een extra band.
  • BDGpics: BDGpics is gespecialiseerd in het maken van stockfoto's. Echter kunt u er ook terecht voor vele andere fotografische doeleinden. Zij zullen een foto reportage voor ons maken zodra de auto en de outfits van de teamleden wat verder gevorderd zijn. Meer informatie is te vinden op:  http://bdgpics.nl. Inmiddels heeft er inmiddels ook een leuke fotoshoot plaatsgevonden met het team en BDGpics. De resultaten zijn hieronder te vinden.
  • Marcel: Gesponsord door middel van een Black & Decker jump starter.
  • Ferry: Gesponsord door middel van een autoradio (Phillips CMD305A).
  • Anonieme sponsor welke het bestickeren van de auto zal verzorgen.
  • Mevrouw De Koning: Gesponsord door middel van een spoiler afkomstig van een Opel Vectra.
  • Theo en Dien: Gesponsord door middel van een dekbed, een looplamp en een krik.
  • Stef: Gesponsord door middel van een drone. Het betreft hier een Parrot AR.Drone 2.0 GPS edition. Deze drone zal gebruikt worden om enkele exclusieve locaties vanaf de lucht te kunnen filmen. Ter zijner tijd zullen de opnames gemaakt met de drone ook op de site te vinden zijn. Tevens is Stef naar aanleiding van zijn sponsoring van harte uitgenodigd om een keer een stukje taart mee te komen eten. 

Goede Doelen

Als extraatje willen wij met behulp van deze challenge een aantal goede doelen steunen.

  • Momenteel steunen wij KNGF Geleidehonden door middel van onze adoptie van pup Gaya. Voor meer informatie over KNGF Geleidehonden kunt u kijken op:  http://geleidehond.nl. Zelfs onze adoptie pup houdt wel van een beetje sneeuw.
Adoptie certificaat Gaya
adoptiecertificaat.pdf (287.8KB)
Adoptie certificaat Gaya
adoptiecertificaat.pdf (287.8KB)
Wij zijn als team ook op bezoek geweest bij KNGF geleidehonden. Wij hebben hier deel mogen nemen aan een experience. Tijdens de experience wordt duidelijk hoe het is om als (vrijwel) blinde persoon te moeten lopen met een blinde geleidehond. Hier wordt duidelijk gemaakt hoe lastig dit eigenlijk is en ook wordt duidelijk hoeveel die honden eigenlijk kunnen en hoe belangrijk het is om deze honden te blijven opleiden. Mensen zijn door deze honden in staat om toch zelfstandig te leven wat zonder de honden vrijwel onmogelijk is. Het is mooi om dit alles zelf te mogen ervaren tijdens de experience en dit is dan ook zeker een aanrader! 


  • Ook steunen wij Vogelklas Karel Schot. Voor meer informatie over Vogelklas Karel Schot kunt u kijken op:  https://www.vogelklas.nl