Toertochten door heel Europa
 

Het ontstaan van het team

De manager van het team hoorde dat een collega van haar had meegedaan aan één van de voorgaande edities van 'The Barrel Challenge'. Dit leek wel een geschikte uitdaging voor de andere teamleden. Eenmaal thuis werd het voorstel gedaan en het team was meteen enthousiast en zodoende werd er besloten te gaan deelnemen aan deze challenge. 

Het bedenken van een geschikte benaming die past bij onze teamleden was in eerste instantie nog wel een discussie punt. Onze astronomical scientist kwam met de suggestie om naar de benamingen van sterren te kijken. Na enige tijd zoeken vonden wij een ster met de benaming π Herculis. Gezien de astronomische achtergrond en de term Herculis welke verwijst naar de Griekse held Hercules, wie iedereen kent als symbol voor kracht, werd deze benaming bestempeld als een toepasselijke benaming voor het team.

De volgende stap was het vinden van een geschikte auto. De technical crew had een uitgesproken voorkeur voor het merk Audi. Gezien de winterse omstandigheden welke wij tijdens de challenge zullen aantreffen is een vierwielaangedreven auto geen overbodige luxe. Dus was de keuze al snel gevallen op de Audi A4 1.8 Quattro uit 1995. En zodoende is team Pi Herculis ontstaan. 

Goede Doelen

Als extraatje willen wij met behulp van deze challenge een aantal goede doelen steunen.

  • Momenteel steunen wij KNGF Geleidehonden door middel van onze adoptie van pup Gaya. Voor meer informatie over KNGF Geleidehonden kunt u kijken op:  http://geleidehond.nl. Zelfs onze adoptie pup houdt wel van een beetje sneeuw.
Adoptie certificaat Gaya
adoptiecertificaat.pdf (287.8KB)
Adoptie certificaat Gaya
adoptiecertificaat.pdf (287.8KB)
Wij zijn als team ook op bezoek geweest bij KNGF geleidehonden. Wij hebben hier deel mogen nemen aan een experience. Tijdens de experience wordt duidelijk hoe het is om als (vrijwel) blinde persoon te moeten lopen met een blinde geleidehond. Hier wordt duidelijk gemaakt hoe lastig dit eigenlijk is en ook wordt duidelijk hoeveel die honden eigenlijk kunnen en hoe belangrijk het is om deze honden te blijven opleiden. Mensen zijn door deze honden in staat om toch zelfstandig te leven wat zonder de honden vrijwel onmogelijk is. Het is mooi om dit alles zelf te mogen ervaren tijdens de experience en dit is dan ook zeker een aanrader! 


  • Ook steunen wij Vogelklas Karel Schot. Voor meer informatie over Vogelklas Karel Schot kunt u kijken op:  https://www.vogelklas.nl

Overige Activiteiten van de teamleden

Wij hebben als team nu twee keer deelgenomen aan een toertocht door Europa in winterse omstandigheden. Wij hebben veel ervaringen meegenomen en hebben onszelf nu voorgenomen om een eigen versie van een Roadtrip te organiseren. Zodoende kunnen wij de invulling van het evenement iets anders vorm gaan geven. De eerste editie gaat in 2021 van start. We willen een relatief kleinschalige tocht met ongeveer 75 deelnemende voertuigen. Alle voertuigen zijn welkom mits zij voldoen aan alle wettelijk gestelde eisen voor auto's op de openbare weg. Zo willen we ook een andere doelgroep bereiken dan tochten welke alleen bestemd zijn voor oudere auto's. De eerste editie zal vertrekken richting Italië, Slovenie en Kroatië. Wij nodigen jullie van harte uit om een kijkje te nemen op de website van dit evenement. Meer informatie is te vinden op:  https://europeanroadtrip.nl

U kunt ons via onderstaand formulier contacteren indien u vragen en/of opmerkingen heeft!